Informatie Polycarbonaat Kanaalplaten


Gun uzelf de allerbeste Polycarbonaat Kanaalplaten


Polycarbonaat Kanaalplaten of ook wel Lexan Tunnelplaten genoemd worden toegepast als overkapping ten behoeve van een nieuwe carport, terrasoverkapping, veranda, serre, buitenhuisje, tuinkas, uitbouw, carport, fietsenstalling, lichtstraat en nog veel meer.

De kanaalplaten hebben een open structuur (kanalenstructuur), waardoor deze licht zijn en een isolerende werking hebben. Polycarbonaat is bovendien een praktisch onbreekbare en slagvaste kunststof. Dit alles maakt dat Polycarbonaat kanaalplaten ideaal zijn als dakplaat, maar ook gebruikt kunnen worden als ruimtescheiders, windscherm en dergelijke.

De voordelen van Polycarbonaat kanaalplaten ten opzichte van glazen dakplaten zijn talrijk:

- Polycarbonaat kanaalplaten zijn uiterst slagvast (250x sterker dan glas), ook een flinke hagelbui zal geen schade aanrichten aan uw dakplaten.

- Polycarbonaat is veilig, omdat het praktisch onbreekbaar is en een zelfdovende werking heeft.

- Polycarbonaat kanaalplaten zijn licht in gewicht (circa 6x lichter dan glas), waardoor uw constructie minder te lijden heeft.

- Polycarbonaat kanaalplaten hebben een isolerende werking en breken het licht, waardoor het minder warm wordt onder uw overkapping en bij een gesloten constructie houdt het beter de warmte vast.

- Polycarbonaat kanaalplaten zijn voor 100% recyclebaar, hiermee doet u ons milieu een groot plezier.

- Polycarbonaat kanaalplaten blijven mooi en vlekken zijn (van binnen uit) minder zichtbaar.

Voor alle Polycarbonaat platen die XXL Stunt voert geldt dat deze standaard UV-bestendig zijn en daardoor niet zullen verkleuren en verouderen. Bovendien geven wij standaard 10 jaar garantie op de XXL Easy en XXL Profi kanaalplaten. XXL Stunt verkoopt alle kanaalplaten in de uitvoering Transparant Helder en Wit Opaal (lichtdoorlatend). U kunt bij XXL Stunt een gratis proefstukje aanvragen, zodat u zeker weet dat u de juiste plaat/kleur bestelt. Voor het bestellen van een proefstukje verzoeken wij u het contactformulier in te vullen.


XXL Easy en XXL Profi polycarbonaat kanaalplaten

XXL Stunt verkoopt, onder de merken XXL Easy en XXL Profi, 3 type kanaalplaten:

1. XXL Easy kanaalplaat, 16 mm X-Wall

De best verkochte en meest populaire Polycarbonaat kanaalplaat is de 16 mm dikke vijfwandige kanaalplaat die is voorzien van een speciale X-structuur. Door de X-structuur vormige kanalen zijn deze platen erg vormvast, bijzonder stijf en hebben een hoge isolerende werking. Het gewicht van deze platen bedraagt maar liefst 2,5 kg/m2. Ten opzichte van concurrerende X-structuur platen is in een XXL Easy X-wall plaat meer polycarbonaat verwerkt, waardoor deze per m2 zwaarder en dus kwalitatief hoogwaardiger is.

Doordat XXL Stunt deze platen in grote hoeveelheden bij de fabriek in 4 standaard lengtes inkoopt en niet op maat zaagt, kan XXL Stunt met deze platen de goedkoopste van Nederland zijn. De X-Wall platen zijn aan beide zijde voorzien van transporttape en dienen zelf te worden voorzien van Anti-Stof tape.

De standaard breedte van een X-Wall kanaalplaat bedraagt 980 mm en de 4 standaard lengtes zijn 2500, 3000, 3500 en 4000 mm. Met een fijntandige cirkelzaag, decoupeerzaag met ijzerzaagblad of een scherp Stanleymes zaag je de kanaalplaten zelf eenvoudig op maat.

XXL Easy kanaalplaten worden uit voorraad geleverd. Klik op deze link om de prijzen van de XXL Easy kanaalplaten te bekijken. Door het filter (linkerzijde van pagina) te gebruiken maak je qua maat en uitvoering een selectie om zo snel de gewenste plaat te vinden. Voor de technische specificaties van de X-Wall platen klik je op deze link.

XXL Easy profielen

Als je een beetje handig bent, kan je redelijk eenvoudig zelf een houten constructie timmeren en daarop de kanaalplaten bevestigen. Je kan natuurlijk ook een lokale aannemer, ZZP’er of kluswebsite als werkspot.nl contacteren. In alle gevallen ben je aanzienlijk goedkoper uit dan dat je bij een gespecialiseerd bedrijf een veranda of overkapping koopt en/of laat plaatsen. Klik hier als u de handleiding voor de montage van een dak wilt bekijken.

Speciaal voor de XXL Easy kanaalplaten hebben wij een programma aluminium montageprofielen samengesteld in de uitvoering Alu Naturel. Deze profielen worden net als de XXL Easy kanaalplaten uit voorraad geleverd. Om het bestellen voor de XXL Easy profielen te vereenvoudigen hebben wij complete daken en speciale montagesets samengesteld, waarin alle materialen zitten die je nodig hebt. Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet te bestellen, raden wij je aan om onze bestelhulp te bekijken. Klik voor het bekijken van de bestelhulp op deze link.

Als je de beschikbare profielen, montagematerialen en prijzen voor het XXL Easy programma wilt bekijken, klik je op deze link.


2. XXL Profi kanaalplaat, 16 mm Triplewall

De 16mm dikke Triplewall kanaalplaat is voorzien van een driewandige structuur met 2 kanalen. De Triplewall kanaalplaat is de eerste Polycarbonaat kanaalplaat die ooit is uitgebracht en nog altijd geliefd dankzij haar grote stevigheid. De Tripplewall wordt vaak gebruikt door professionele serrebouwers en ten behoeve van industriële toepassingen. Het gewicht van deze platen bedraagt 2,7 kg/m2.

De Triplewall platen worden in de lengte en breedte op de gewenste maat gezaagd en daarna in de fabriek aan beide zijde voorzien van Anti-Stof tape (open en dicht).

De standaard breedtes van een Triplewall kanaalplaat zijn 980, 1050 en 1250 mm en de maximale lengte van de plaat bedraagt 13000 mm. De prijzen zijn per 500 mm gestaffeld. Op de overzichtspagina selecteer je de standaard plaatmaat, waar de door jou benodigde uit plaat te zagen is, en geef op de productpagina de exacte zaagmaat in mm in.

XXL Profi Triplewall kanaalplaten worden door onze producent op maat gezaagd en hebben daardoor een levertijd van 5-10 werkdagen. Klik op deze link om de prijzen van de XXL Profi kanaalplaten te bekijken. Door het filter (linkerzijde van pagina) te gebruiken kan je een selectie maken qua maat en uitvoering om zo tot de gewenste plaat te komen. Voor de technische specificaties van de Triplewall platen klik je op deze link.

3. XXL Profi kanaalplaat, 10 mm Fourwall

De 10mm dikke Fourwall kanaalplaat is voorzien van een vierwandige structuur met 3 kanalen. De Fourwall kanaalplaat wordt ook veel toepast voor lichtstraten, bij gebogen toepassingen en in de interieurbouw. Het gewicht van deze platen bedraagt 1,7 kg/m2.

De Fourwall platen worden in de lengte en breedte op de gewenste maat gezaagd en daarna in de fabriek aan beide zijde voorzien van Anti-Stof tape (open en dicht).

De standaard breedtes van een Fourwall zijn 1050, 1250 en 2100 mm en de maximale lengte van de plaat bedraagt 13000 mm. De prijzen zijn per 500 mm gestaffeld. Op de overzichtspagina selecteer je de standaard plaatmaat, waar de door jou benodigde uit plaat te zagen is, en geef op de productpagina de exacte zaagmaat in mm in.

XXL Profi Fourwall kanaalplaten worden door onze producent op maat gezaagd en hebben daardoor een levertijd van 5-10 werkdagen . Klik op deze link om de prijzen van de XXL Profi kanaalplaten te bekijken. Door het filter (linkerzijde van pagina) te gebruiken kunt u een selectie maken qua maat en uitvoering om zo tot de gewenste plaat te komen. Voor de technische specificaties van de Fourwall platen klikt u op deze link.

XXL Profi profielen

Als u een beetje handig bent, kunt u redelijk eenvoudig zelf een houten constructie timmeren en daarop de kanaalplaten bevestigen. U kunt natuurlijk ook een lokale aannemer, ZZP’er of kluswebsite als werkspot.nl contacteren. In alle gevallen bent u aanzienlijk goedkoper uit dan dat u bij een gespecialiseerd bedrijf een serre of overkapping koopt en/of laat plaatsen.

Speciaal voor de XXL Profi kanaalplaten hebben wij een programma aluminium montageprofielen samengesteld in de uitvoering Alu Naturel, Wit en Antraciet. Deze profielen hebben net als de XXL Profi kanaalplaten een levertijd van 5-10 werkdagen. Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet te bestellen, raden wij je aan om onze bestelhulp te bekijken. Klik voor het bekijken van de bestelhulp op deze link.

Als u de beschikbare profielen en prijzen voor het XXL Profi programma wilt bekijken, klikt u op deze link.


Van deze pagina, de technische informatie en de XXL Easy Stuklijst is een complete PDF beschikbaar. Je kunt deze downloaden door op deze link te klikken.

verzending
Gratis verzending bij besteding vanaf 300 euro!

retour
14 dagen retourneren!

garantie
5 jaar garantie!

laagsteprijs
Laagste prijsgarantie!